Projekt “Imam priliku”

PROJEKT “IMAM PRILIKU”

Dana  01. travnja 2019.g. sklopljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Imam priliku“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je sklopljen između Ministarstva za demografiju, obitelj , mlade i socijalnu politiku i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije s jedne strane i Općine Satnica Đakovačka kao korisnika bespovratnih sredstava s druge strane zajedno sa partnerima Općina Viškovci i Općina Semeljci.

Ukupna vrijednost projekta je 1.326.666,60kn. Projektne aktivnosti trajati će 24 mjeseca na području Općina. Projektom upravljaju voditeljica projekta te dvije koordinatorice – koordinatorica za financije i koordinatorica za projektne aktivnosti.

Svrha projekta je obrazovanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja ovih tri Općina koje će pri završetku posjedovati javnu ispravu o završenom obrazovanju. Usavršiti će pisanje životopisa te osnažiti vještine javnog nastupa i osobnog predstavljanja što će polaznicima uvelike pomoći pri predstavljanju potencijalnim poslodavcima. Nezaposlene osobe po završetku projekta biti će spremne za izlazak na tržište rada.

Programi obrazovanja provoditi će se za zanimanje :

  • cvjećar-aranžer,
  • voditelj ruralnog turizma,
  • voditelj upravljanja projektnim ciklusom
  • operater na računalu

Također će, po završetku svakog programa, biti organizirano studijsko putovanje. Kao primjeri dobre prakse posjetiti će se poduzetnici koji se bave ruralnim turizmom u Austriji, sajam cvijeća u Zagrebu,  te studijsko putovanje u Biograd na moru kao primjer upravljanja projektnim ciklusom.

Skip to content