Studijsko putovanje polaznika programa upravljanja projektnim ciklusom u Biograd na Moru

U sklopu projekta „Imam priliku“ održano je studijsko putovanju u Biograd na Moru namijenjeno za polaznike programa upravljanja projektnim ciklusom. Putovanje je trajalo četiri dana; od 07. do 10. rujna 2020. godine. Grad Biograd je jedan od hrvatskih gradova koji se izdvajaju uspješnim povlačenjem sredstava iz EU fondova te je upravo zbog toga izabran kao primjer dobre prakse.

Polaznici su dobili priliku posjetiti poduzetnički inkubator Biograd na Moru koji uskoro otvara svoja vrata. Poduzetnički inkubator je funkcionalni inkubator koji uz potporu grada Biograda na Moru podupire razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Novootvorenim poduzećima i startupovima, kao i postojećim poduzećima koja žele razvijati vlastito poslovanje, osigurava poslovni prostor po subvencioniranim cijenama i stručnu podršku kao i pomoć pri prezentaciji i promidžbi. Kako je nastao i na koji način će funkcionirati uputio nas je voditelj LAG-a „Laura“ Ivan Čupić. Također, polaznici su imali priliku obići industrijsku zonu u kojoj se nalazi reciklažno dvorište, Marina , tvornica mreža i ambalaže, hladnjača tuna…

 

Posjet poduzetničkom inkubatoru Biograd na Moru
Poduzetnički inkubator Biograd na Moru
Poduzetnički inkubator Biograd na Moru

Polaznici su posjetili i Park prirode Vransko jezero gdje su se upoznali sa projektom, koji provodi Javna ustanova Park prirode Vransko jezero, “Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero”.  Cilj projekta je povećanje privlačnosti i edukativnih sadržaja te uspostava boljeg upravljanja posjetiteljima u Parku prirode Vransko jezero. Neke od projektnih aktivnosti su uređenje lučice Crkvine uz stvaranje tehničkih preduvjeta za njeno funkcioniranje, uređenje info centra,  izgradnja i obnova edukacijsko poučnih staza, nabava vozila i plovila za prijevoz posjetitelja, postavljanje adrenalinskog parka…

Info centar Crkvine Vransko jezero
Obilazak Parka Prirode Vransko jezero
Obilazak Parka Prirode Vransko jezero

Posjetivši otok Pašman, gdje su u tijeku radovi na izgradnji trajektne luke, polaznici su se imali priliku upoznati s još jednim projektom. Cilj projekta „Izgradnja trajektne luke Tkon – Otok Pašman“ je omogućiti funkcioniranje redovitog trajektnog prometa Biograd – Tkon budući je postojeći trajektni pristan nedovoljnih dimenzija te se ukrcaj izvodi izravno iz mjesne prometnice što ugrožava sigurnost putnika.

 

Osim upoznavanja sa njihovim projektima predstavljen je i naš projekt „Imam priliku“ na konferenciji održanoj 09.09.2020.godine u hotelu „Adria“ u Biogradu na Moru. Na konferenciji su prisustvovali polaznici projekta „Imam priliku“, pročelnica  Općine Satnica Đakovačka Božana Rogalo, pročelnica Općine Viškovci Tihana Duvnjak koje su ujedno i predstavile projekt, te voditelj LAG-a „Laura“ Ivan Čupić i gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez. Gostima je predstavljen projekt „Imam priliku“ te kroz zajedničku raspravu razmijenjena su iskustva sudionika projekta i iskustva gostiju i domaćina na temu pripreme i provedbe projekata financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Konferencija
Konferencija
Konferencija
Konferencija
Konferencija
Skip to content