Projekt – “Mladi – budućnost ruralnih područja”

PROJEKT “Mladi – budućnost ruralnih područja”

Lokalnoj akcijskoj grupi ”Strossmayer” odobren je projekt pod nazivom ”MLADI – BUDUĆNOST RURALNIH PODRUČJA“ koji je prijavljen na Poziv za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, raspisanog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim projektom ostvarena je još jedna dobra suradnja s Općinom Viškovci koja nam je ujedno i partner na projektu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 76.032,36 kn

Na mjestu voditelja projekta zaposlena je osoba na period od 8 mjeseci koja obavlja sve administrativne poslove, organizira projektne aktivnosti i izvještava nadležno tijelo o provedbi projekta. U sklopu projekta, sudjeluje 20 korisnika od toga 10 muških i 10 ženskih s područja Općine Viškovci.

Osnovni cilj projekta je mladim osobama omogućiti kvalitetnije provođenje slobodnog vremena uključujući fizičku i socijalnu uključenost kroz razne edukacije, radionice i izlete. Kroz radionice koje su osmišljene pomoći će se mladima da ostvare svoje težnje i potaknuti ih da sudjeluju kao aktivni sudionici svog područja na način koji će ih ispunjavati i time ih odvratiti od svakodnevnice.

Ovim projektom se mladima pruža informiranje i educiranje o mogućnostima bavljenja poljoprivredom, seoskim turizmom i ostalim djelatnostima ruralnih područja s čime se želi osigurati njihovo zapošljavanje i ostanak u ruralnim područjima.

Vrijeme je za film

LAG ,,Strossmayer˝ u suradnji sa Općinom Viškovci poziva sve mještane Općine Viškovci da se odazovu na druženje uz film. Kroz projekt „ Mladi – budućnost ruralnih područja“ koji se provodi…

VRIJEME JE ZA FILM

LAG „Strossmayer“ u suradnji s Općinom Viškovci provodi projekt „Mladi – budućnost ruralnih područja“.  U sklopu projekta dana 10. lipnja 2020.“ održano je prikazivanje filma u prostorijama Sportsko-kulturnog centra u…

Skip to content