Projekt “Aktivna starost u Općini Viškovci”

PROJEKT “Aktivna starost u Općini Viškovci”

https://esf.viskovci.hr/

Dana 05.listopada 2020. godine u Našicama je održano svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za Poziv „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici“. Općina Viškovci je na navedeni Poziv prijavila projekt „Aktivna starost u Općini Viškovci“.

Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt traje dvije godine i kroz projekt će biti organizirane dnevne aktivnosti za osobe starije od 65 godina s područja naše općine s ciljem omogućavanja kvalitetnijeg života ciljane skupine i njihovo uključivanje u zajednicu. Projekt će rezultirati unaprjeđenjem kvalitete života 80 osoba starije životne dobi.

Kroz projekt zaposleno je pet osoba za vođenje projekta i organiziranje svakodnevnih aktivnosti. Provedbom projekta će se omogućiti nadomjestak nedostatku ustanova koje pružaju skrb o starim i nemoćnima, te osobama nepovoljnom položaju, kao i nedostupnost adekvatnih ustanova krajnjim korisnicima projekta koje su nužne za normalno životno funkcioniranje, a samim tim kupljen je kombi u svrhu prijevoza ciljane skupine na pregled, pomoć pri dostavi potrepština i sl.

Ukupna vrijednost projekta je 1.497.750,00kn.

 

Skip to content