Izgradnja pješačke staze u ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – faza 1

Završen projekt “Izgradnja pješačke staze u ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – 1.faza”

 

Općina Viškovi uspješno je završila projekt „Izgradnja pješačke staze u ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – 1. faza“. Ukupno vrijednost radova na prvoj fazi pješačke staze duljine 200 metara iznosi 66.634,55 eura, od čega je Općina Viškovci prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice 2023. godine od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobila 33.000,00 eura, preostali dio je Općina Viškovci financirala iz svog proračuna. Radova na prvoj fazi izgradnje pješačke staze u ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci izvela je tvrtka Centrogradnja d.o.o. Đakovo.

 

Izgradnje pješačke staze u Ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – faza I.

 

Dana 7. srpnja 2023. godine u Pleternici je održano svečano uručivanje ugovora iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške regionalnom razvoju. Općinski načelnik Općine Viškovci Petar Zorić potpisao je ugovor s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU za projekt izgradnje pješačke staze u Ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – faza I. Ukupna investicija u navedeni projekt iznosi približno 80.000,00 eura, a ukupna sredstva s kojima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira iznosi 33.000,00 eura. Projekt ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

 

Projekt Općine Viškovci odabran za sufinanciranje u 2023. godini

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata prijavljenih temeljem „Programa održivog razvoja lokalne zajednice“ koji ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Općini Viškovci odobreno je 33.000,00 eura za projekt izgradnje pješačke staze u Ulici Stjepana Radića u naselju Forkuševci – faza I.

Skip to content