PRIMJER DOBRE PRAKSE – MARS obrt za proizvodnju keramike vl. Snježana Markulić

U sklopu projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ 23. rujna 2020. godine održana je terenska radionica primjera dobre prakse MarS obrta za proizvodnju keramike vlasnice Snježane Markulić u Breznici Đakovačkoj. Terenska radionica je održana uz pridržavanje propisanih mjera vezano uz pandemiju COVID-19. LAG-u ,,Strossmayer“ i Općini Viškovci kao partneru je odobren ovaj projekt putem Poziva za prijavu projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2019. godinu, objavljenog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U radionici za izradu keramike u Breznici Đakovačkoj okruženi prirodom sudionici projekta su uživali u zanimljivoj priči o obrtu MarS vlasnice Snježane Markulić, kreativnim i zanimljivim ručno izrađenim proizvodima od keramike te u doživljaju i kreativnom procesu izrade ručne keramike. Snježana Markulić je napravila i zanimljivu prezentaciju izrade predmeta od gline na lončarskom kolu te objasnila proces izrade keramike što su sudionici sa velikim zanimanjem poslušali. U sklopu prezentacije sudionici su i sami mogli probati izraditi predmete na lončarskom kolu. Nakon održane terenske radionice sudionici projekta su izašli puni dojmova viđenim i doživljenim. Zaključili su da je za izradu ovih predmeta potrebna velika vještina te ljubav i pažnja koja je uložena u svaki izrađeni predmet.

Ovim putem zahvaljujemo vlasnici obrta MarS Snježani Markulić za ovaj nesvakidašnji doživljaj, što smo imali priliku poslušati uistinu zanimljivu i kreativnu priču obrta MarS, vidjeti prekrasne keramičke predmete kao i upoznati kreativan proces izrade ručne keramike.

I vi možete pogledati kreativne ručno izrađene proizvode od keramike obrta MarS vlasnice Snježane Markulić na Instagramu te Facebook stranici KeramikaMarS.

Područja djelovanja projekta ,,Mladi-budućnost ruralnih područja“ prvenstveno su usmjerena na mlade osobe kako bi im se omogućila bolja kvaliteta života u ruralnom području, odnosno informiranje, educiranje te osnaživanje mladih osoba.

Skip to content