ZAPOČEO PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA – OPERATER/KA NA PC RAČUNALU

U sklopu projekta „Imam priliku”, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, dana 11. veljače 2021. godine započeo je program osposobljavanja za operatera/ku na PC računalu koji provodi pučko otvoreno učilište OBRIS. Prostor za rad opremljen računalima osposobila je udruga korisnika bežičnih sustava BMV Viškovci.

Polaznici su sa područja Općine Viškovci, Općine Semeljci i Općine Satnica Đakovačke. Za polaznike je osiguran prijevoz na nastavu, osvježenje tokom predavanja te radni materijali za nesmetano praćenje edukacije.

Program upoznaje polaznike s osnovnim konceptima informacijske tehnologije, korištenjem računala i upravljanjem datotekama, obradom teksta (Word), tabličnim kalkulacijama(Excel), bazama podataka (Access), prezentacijama (PowerPoint), informacijama i komunikacijama (Internet).

Program osposobljavanja za operatera/ku na PC računalu obuhvaća 50h teorijske nastave i 70h vježbi.

Održavanje nastave se provodi uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Skip to content