Održane edukacije unapređenja mekih vještina

U sklopu projekta „Imam priliku”, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, održane su edukacije mekih vještina u trajanju od dva dana. Ove edukacije su izabrane za naše sudionike koji su kao ciljana skupina nezaposlene osobe, kako bi se u budućim razgovorima za posao što bolje predstavili i na pravi način prezentirali svoje vještine.

Prva edukacija je održana 12.ožujka 2021. godine. Edukaciju javnog nastupa vodio je radijski i televizijski voditelj Duško Ćurlić. Kroz edukaciju sudionici projekta su naučili kako razviti samopouzdanje i kontrolu prilikom javnog nastupa te kako pobijediti tremu i strah, kako oblikovati poruku i kako je kvalitetno komunicirati, kako osmisliti dobar govor i kako ga uspješno odaslati do željene publike, što nikako ne činiti, kako izbjeći neugodne scenarije te kako njima upravljati ako se ipak dogode. Svrha edukacije je shvaćanje važnosti i moći dobre priče te učenje najboljeg načina njenog izlaganja.

Druga edukacija je održana 16. ožujka 2021. godine ,edukacija pisanja životopisa i predstavljanje poslodavcima. Osobit način predstavljanja sebe kao poželjnog zaposlenika kroz dojmljiv životopis, prvi je korak u dobivanju željenog zaposlenja. Životopis je naša osobna iskaznica, temelj na kojem poslodavac gradi dojam o nama te je svrha ove edukacije učenje pisanja dobrog životopisa. Edukacija je polaznicima otkrila na koji način poslodavci gledaju životopis, što im je bitno i koje stvari im nisu od važnosti a potencijalni kandidati pokušavaju „prenapuhati“ kako bi se pokazali u što boljem svijetlu. Životopis ali i cijeli imidž koji stvaramo o sebi prilikom privlačenja pozornosti poslodavaca, treba biti odraz kako dobivanje posla nije naš krajnji cilj nego da smo kao zaposlenici spremni ponuditi još više. Uložiti truda u to da imamo čime popuniti životopis, te ga kvalitetno urediti i predstaviti sebe, zapravo je tek početak priče.

 

Skip to content