Uvodna konferencija programa “Zaželi”

Dana 01. kolovoza 2018. godine u organizaciji Općine Viškovci u prostorijama Sportsko – kulturnog centra u Viškovcima održana je uvodna konferencija projekta „ZAŽELI“ – Program zapošljavanja žena pod nazivom „Želim pomoći i raditi“.

Uvodnu konferenciju otvorio je općinski načelnik Ante Krištić, uz prisustvo v. d. pročelnice JUO Općine Viškovci Tihane Duvnjak, više stručne suradnice za financije Martine Moro i voditeljice projekta Zlatice Bertok. Općinski načelnik pozdravio je sve prisutne, posebno žene koje danas počinju raditi u sklopu navedenog projekta, predstavnike partnera na projektu ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje gosp. Josipa Balabanića te župnika u Viškovcima Zvonimira Martinovića i Božanu Kovačić pročelnicu JUO Općine Satnica Đakovačka koji su svojim dolaskom dali potporu projektu „Želim pomoći i raditi“. Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo što se projekt počinje provoditi na području naše Općine, za koji postoji veliki interes i potreba.

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.613.580,00 kn i kroz projekt je zaposleno 12 žena koje će raditi na projektu 23 mjeseca, a kroz projekt je zaposlen i voditelj projekta na period od 30 mjeseci.

Korisnicima projekta – starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju pružiti će se i dostavljati najosnovnije potrepštine kao što je osobna higijena i higijena stambenog prostora. Kroz projekt kupljeni su i bicikli za sve djelatnice kao pomoć pri obavljanju poslova, a sredstva su osigurana i za dodatno obrazovanje i stjecanje uvjerenja o osposobljenosti, kako bi djelatnice postale konkurentnije na tržištu.

Općinski načelnik je nakon uvodnog govora potpisao Ugovore o radu sa ženama koje počinju raditi na projektu.

Skip to content