USPJEŠNO ZAVRŠEN PRVI PROGRAM OBRAZOVANJA ZA VODITELJA RURALNOG TURIZMA

Dana 25.06.2020. godine svi polaznici programa obrazovanja za voditelja ruralnog turizma sa područja Općine Satnica Đakovačka, Općine Semeljci i Općine Viškovci uspješno su odradili završni ispit. Završni ispit održalo je Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege kao provoditelj programa obrazovanja. Ispit je održan u Pansionu Budimir u Đakovu gdje su polaznici i odrađivali praksu.

Tako su položili teorijski dio koji je sadržavao 60h predavanja te praktični dio i vježbe u trajanju od 120h. Osim pismenog i usmenog ispita, koji je obuhvaćao nastavne predmete, polaznicima je ocijenjeno i snalaženje u kuhinji, posluživanje i vođenje objekta. Položenim ispitom polaznici su stekli javnu ispravu o završenom obrazovanju za verificirani program koji se upisuje u radnu knjižicu.

Nakon polaganja ispita održan je prigodni domjenak u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Obris na kojem su sudjelovali predstavnici partnerskih Općina u projektu i koordinatori projekta. Domjenak su poslužile i pripremile polaznice kao dio ispita.

Polaganje završnog ispita se održalo uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 

Skip to content