Tečajevi

VODITELJ RURALNOG TURIZMA

Ruralni je turizam svaka turistička aktivnost u ruralnom prostoru (seoski turizam,ekološki turizam, lovni i ribolovni, vjerski, nacionalni i parkovi prirode, adrenalinski i avanturistički parkovi, zdravstveni turizam i dr.). Najčešći je oblik ruralnog turizma seoski turizam koji ujedinjuje poljoprivredne djelatnosti i turizam (agroturizam, kušaonica, izletište, ruralna kuća za odmor, ruralni obiteljski hotel, etnosela, etnozbirke, seoske manifestacije i dr.). Budući da se nalazimo na ruralnom području gdje se iz godine u godinu povećava

obujam turističke ponude, polaznicima ovog programa osposobljavanja biti će uvelike olakšan pronalazak posla jer je voditelj ruralnog turizma sve traženije zanimanje na našem području.

Ovaj je program osposobljavanja ujedno i izvrsna prilika ako ste vlasnik obiteljskog ili poljoprivrednog gospodarstva i imate mogućnost i želju za širenjem, da proširite ponudu svoga gospodarstva na turističko-ugostiteljske usluge. Samim time Vama bliska i nezaposlena osoba dobit će priliku za osposobljavanjem i zapošljavanjem.

Po završetku programa polaznici će:

 • razlikovati osnovne pojmove u turizmu te zakone i propise koji uređuju turističku djelatnost;
 • planirati uređenost gospodarstva za prihvat gostiju te primijeniti pravila očuvanja okoliša na gospodarstvu;
 • primijeniti pravila lijepog ponašanja pri dočeku gostiju, kao i ponašanje u različitim situacijama;
 • pripremiti prikladna jednostavna jela i slastice vodeći računa o higijeni i HACCP načelima;
 • provesti načela marketinga i promocije djelatnosti ruralnog turizma;
 • primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći.

 

CVJEĆAR/ARANŽER

Ako ste kreativni i imate smisla za skladno i lijepo, ako imate spretne ruke i uspijevate ideje provesti u djelo, ukoliko gajite ljubav prema cvijeću i ukrasnom bilju, volite aranžirati, a pri tome želite i zaraditi, pretvorite svoj hobi u zanimanje.

Ovo je prava prilika za Vas.

Polaznici će nakon završenog programa osposobljavanja za cvjećara – aranžera steći znanja o:

 • Aranžiranju cvijeća
 • Uređenju unutarnjeg prostora lončanicama
 • Proizvodnji, uzgoju i njezi cvijeća i dendroloških vrsta
 • Razvijanju komunikacijskih vještina
 • Pripremanju za samostalno vođenje cvjećarnice

 

VODITELJ UPRAVLJANJA PROJEKTNIM CIKLUSOM

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju otvaraju se vrata EU fondovima. EU fondovi predviđeni su za poduzetnike, obrtnike, općine, županije, udruge, obrazovne institucije, fizičke osobe te ostale javne institucije i sve se više koriste za dobivanje bespovratnih sredstava. Samim time povećava se potražnja za osobama koje su educirane za rad na projektima koji se prijavljuju na objavljene natječaje EU fondova u svrhu dobivanja bespovratnih sredstava za određena financiranja.

Sposobnosti koje polaznik stječe završetkom programa:

 • razlikovati i odabrati odgovarajuće fondove EU;
 • koristiti odgovarajuće obrasce, tehnike i alate za pisanje projektne aplikacije;
 • izraditi kompletnu projektnu aplikaciju;
 • provesti projekt u skladu s pravilima Europske komisije;
 • primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od opasnosti na radnom mjestu i pružanja prve pomoći.

 

OPERATER NA RAČUNALU

Napretkom tehnologije većina današnjih ponuđenih radnih mjesta zahtijeva i poznavanje rada na računalu. Da bi nezaposlenima omogućili što lakši pronalazak posla, osigurali smo program osposobljavanja za isti. Kada završite program osposobljavanja, bit ćete informatički pismeni. To nije mala stvar. Imat ćete znanje i samopouzdanje da se uhvatite u koštac s radom na računalu, bilo u privatne ili poslovne svrhe.

Program je namijenjen stjecanju osnovnih znanja za rad na računalu i izvodi se sa odraslim osobama za njihove osobne potrebe ili za potrebe organizacije koje ih upućuju na osposobljavanje. Program upoznaje polaznike s osnovnim konceptima informacijske tehnologije, korištenjem računala i upravljanjem datotekama, obradom teksta (Word), tabličnim kalkulacijama(Excel), bazama podataka (Access), prezentacijama (PowerPoint), informacijama i komunikacijama (Internet).

Skip to content