Korisnici

Sudionice projekta obavljaju poslove pružanja pomoći starijim i nemoćnim osobama, te osobama u nepovoljnom položaju što obuhvaća skrb o krajnjim korisnicima u njihovim domovima, obavljajući slijedeće poslove: dostava namirnica, pomoć u pripremi jednostavnih obroka, održavanje čistoće stambenog prostora, pranje i glačanje rublja, ostale usluge pomoći u kući u svrhu održavanja kućanstva, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u dostavi lijekova, plaćanja računa i sl.,pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovor i druženje i drugi poslovi vezani uz skrb starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Bicikle nabavljene kroz projekt sudionice koriste kao prijevozno sredstvo kako bi lakše i brže odlazile od korisnika do korisnika. Svi bicikli imaju oznaku vidljivosti i sadrže informaciju o EU sredstvima kojima se financira projekt.

Pored nabrojanih poslova, naše sudionice projekta na različite načine uveseljavaju svoje korisnike pa se tu nađe i pokoja rođendanska torta.

 

Projektom je osigurano za svakog krajnjeg korisnika kućanske i higijenske potrepštine u vrijednosti od 200,00 kn te se u paketu nalazi deterdžent za rublje, šamponi, sredstva za čišćenje kupaone i kuhinje… Krajem svakog mjeseca potrepštine im osobno dostavlja voditeljica projekta, koja usput obavlja ugodan razgovor.

Skip to content