Odobrena sredstva za Izgradnju i opremanje dječjeg igrališta Viškovci

Na temelju objavljenog Natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije«, Općina Viškovci podnijela je Zahtjev za potporu za projekt „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Viškovci“. Prvi dio Zahtjeva za potporu u ime i za račun Općine podnijela je Lokalna akcijska grupa „Strossmayer“, te je zahtjev pozitivno ocijenjen.

Dana 22. siječnja 2021. godine APPRRR-a je donijela odluku kojom se utvrđuje intenzitet  potpore u visini od 100% za ulaganje a iznos maksimalne potpore je 296.500,00 HRK. Ukupna vrijednost projekta je 442.414,38kn, te će preostali iznos sufinancirati Općina Viškovci u iznosu od 145.914,38kn.

Dječje igralište će biti postavljeno na kč.br. 1251/30 k.o. Viškovci (prostor iza Sportsko-kulturnog centra). Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta obuhvaća radove uređenja terena i izgradnju potpornih zidova, te postavljanje antistres podloge u zoni igrala. Dječje igralište će sadržavati ljuljačku sa 2 sjedalice, vrtuljak za djecu uzrasta od 5-12 godina, njihalicu na opruzi, klackalicu te igralište sa toboganom i tunelom koji se sastoji od dvije kućice s krovom povezane mostom-penjalicom kao i mjesto za odmor i odlaganje smeća.

Vjerujemo kako će dječje igralište postati nezaobilazno mjesto za igru naših najmlađih i druženje roditelja.

Skip to content