Obavijest o početku provedbe projekta “Imam priliku”

Dana 01. travnja 2019.g. sklopljen je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Imam priliku“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je sklopljen između Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije s jedne strane i Općine Satnica Đakovačka kao korisnika bespovratnih sredstava s partnerima Općinom Semeljci i Općinom Viškovci.

Svrha projekta je obrazovanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Općine Satnica Đakovačka, Općine Semeljci i Općine Viškovci. Projektne aktivnosti provoditi će se unutar 24 mjeseca te će 40 dugotrajno nezaposlenih osoba biti uključeno u program
obrazovanja i stjecanja vještina i predstavljanja poslodavcima. Programi obrazovanja provoditi će se za zanimanje:

  • cvjećar,
  • voditelj ruralnog turizma,
  • operater na PC računalu i
  • upravljanje projektnim ciklusom.

U sklopu projekta zaposlene su tri osobe koje će upravljati projektnom administracijom. Cilj projekta je smanjiti socijalnu isključenost, rizik siromaštva i povećati broj zaposlenih.

Uvodna konferencija projekta održati će se dana 24. svibnja 2019.g. u Pansionu Budimir s početkom u 13:00 sati. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane nezaposlene osobe s područja Općine Satnica Đakovačka, Općine Semeljci i Općine Viškovci koje se žele pobliže upoznati s aktivnostima projekta da nam se pridruže na uvodnoj konferenciji.

Sve zainteresirane molimo da svoj dolazak prijave do 22. svibnja 2019. g na slijedeće brojeve:

Općina Satnica Đakovačka, mobitel: 095/528-4157

Općina Semeljci, mobitel: 095/535-2879

Općina Viškovci, mobitel: 091/959-2297

 

Načelnik Općine Satnica Đakovačka
Željko Šimić

Načelnik Općine Semeljci
Grga Lončrević

Načelnik Općine Viškovci
Ante Krištić

Skip to content