Započela gradnja Dječjeg vrtića

Nakon višemjesečnih priprema i izrada projektnih dokumentacija započela je gradnja Dječjeg vrtića „Milo dijete“ u Viškovcima. Provedbenim postupkom javne nabave odabran je izvođač radova Tehno-elektro d.o.o.

Na temelju objavljenog natječaja za provedbu mjere 7.4. podmjere 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, Općina Viškovci je dana 29.  rujna 2021.  godine podnijela Zahtjev za potporu za ulaganje u „ Rekonstrukcija građevine javne i društvene namjene(predškolska ustanova) Dječji vrtić“

Dana 13. srpnja 2022. godine Općinski načelnik Općine Viškovci potpisao je Ugovor o financiranju s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 6.006.073,94kn.

Načelnik Općine Viškovci Petar Zorić naveo je ovo kao važan projekt u povijesti Općine Viškovci jer svako ulaganje u mlade i djecu je dobro ulaganje. Istaknuo je da će ovaj projekt donijeti poboljšanju uvjeta života u Općini Viškovci.

Projektirane su dvije skupne sobe od 602 koje omogućavanju boravak najviše 12 djece u dobi do 3 godine ili 20 djece u dobi od 3 do 7 godina.

Skip to content