Obavijest o izuzimanju iz postupka provedbe Oglasa za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, za obavljanje poslova u sklopu projekta „Solidarnost u zajednici“

Ovim putem objavljuje se obavijest o izuzimanju iz postupka provedbe Oglasa za prijam u radni odnos na određeno vrijeme, za obavljanje poslova u sklopu projekta „Solidarnost u zajednici“ općinskog načelnika Općine Viškovci Petra Zorića.

Općina Viškovci je dana 14. veljače 2024. godine potpisala Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se sufinanciraju u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+), u okviru poziva „Zaželi- prevencija institucionalizacije“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. U sklopu projekta predviđeno je zapošljavanje 15 žena s ciljem pružanja pomoći starijim  i/ili invalidnim osobama na području Općine Viškovci.

Dana 28. veljače 2024. godine Općina Viškovci je objavila je Oglas za prijam u radni odnos, na određeno vrijeme, 15 izvršiteljica, na radno mjesto Radnik/ca za pomoć u kući i potporu starijim osobama i/ili invalidnim osobama.

Povjerenstvo za provedbu Oglasa otvorilo je pristigle prijave i 31 od pristigle 32 prijave je imale su potpunu dokumentaciju.

Jedna od pristiglih prijava za posao je i prijava supruge brata općinskog načelnika Petra Zorića. Kako bi otklonila bilo kakvu mogućnost sukoba interesa Jedinstveni upravni odjel Općine Viškovci uputio je  Zahtjev za davanje mišljenja Povjerenstvu za odlučivanju o sukoba interesa.

 

S ciljem zaštite vjerodostojnosti i očuvanja povjerenja građana u tijela javne vlasti kao i otklanjanje svake sumnje da svoju dužnosti, općinskog načelnika Općine Viškovci koristi za probitak povezane osobe, izuzeo se od bilo kakvog oblika sudjelovanja u provedbi postupka zapošljavanja u navedenom postupku.

Odluka o izuzimanju PETAR ZORIĆ

Skip to content