Donesena odluka o odabiru projekta – „Program održivog razvoja lokalne zajednice (PORLZ)“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije je donijelo odluku o odabiru projekata prijavljenih temeljem „Programa održivog razvoja lokalne zajednice“. Prihvatljivi korisnici Programa su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a u širem smislu svi stanovnici lokalne zajednice na potpomognutim područjima koji imaju korist od aktivnosti koji su dio Programa.

 

Odabrano je 258 prihvatljivih projekata među kojima je projekt prijavljen od strane Općine Viškovci. Općini Viškovci odobren je projekt „Rekonstrukcija ulice Kralja Tomislava u naselju Viškovci“ s odobrenim iznosom financiranja od 250.000,00 kuna.

 

Cilj „Programa održivog razvoja lokalne zajednice“ je pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Program predstavlja podršku u unaprjeđenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Skip to content